Followers

Sunday, 25 November 2012

ANTARA PRODUCT YG BERKUALITI DAN APA KAH APPLE CIDER????





PERBEZAAN ANTARA DIET SENDIRI TANPA PENGAMBILAM KARBO DAN DIET KURANG KARBO BERSAMA ALPHA LIPID SD2 ?

Berdiet sendiri tanpa mengambil sebarang supplement sememangnya boleh kurus.

Tapi tahukah anda?

Diet sebegini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH kerana makanan dan vitamin yang diperlukan tidak mencukupi. Kita tidak mengetahui sama ada lemak atau air yang hilang. Kemungkinan jisim otot-otot juga boleh rosak. Apabila memulakan semula pengambilan nasi atau karbo, berat badan akan naik berganda.

NAMUN......
Dengan ALSD2 walaupun tanpa pengambilan karbo, jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit.
Dengan otot yang telah terbina,peratus untuk gemuk semula adalah RENDAH.
Perkara ini berlaku kerana lemak telah dibuang secara kekal. Setelah itu, tindakan anda yang penting adalah apabila mendapat berat yang diinginkan, pastikan anda akan menukar pola pemakanan kepada yang lebih seimbang.

KELEBIHAN SD2 (Protien Sparing Diet )
• Boleh makan banyak dan tidak perlu berlapar

• Bukan ganti makanan atau meal replacement

• Turun berat dengan cepat

• Kadar penurunan berat yang seimbang dan sekata

• Selamat kerana bukan ubat diet bahkan makanan kesihatan yang kaya dan selamat serta efektif kerana bersumberkan pemakanan alam semulajadi (protien soya yang berkualiti tinggi) dan juga, serat soya yg diperkayakan dengan asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral.

l• Sihat dengan zat-zat makanan yang seimbang

• Rasa lebih bertenaga

• Lebih peka dan badan lebih ringan

• Tidak memecahkan protein dalam badan

• Mencantikkan warna & tone kulit

• Kulit tegang dan tidak kendur bahkan nampak awet muda

• Nampak lebih muda dan bertenaga

• Meningkatkan pembakaran lemak badan secara semulajadi

• Membakar lemak yang tersimpan lama sebagai sumber tenaga

• Tidak ada kesan naik mendadak apabila berhenti bahkan menjaga berat badan 

   idaman.sepanjang hayat serta membaikpulih kesihatan secara keseluruhan

• Tidak anda cirit birit atau sakit perut

• Memegang World Guiness Book of Record dengan penurunan 64kg dalam masa 1 bulan

• Penyelidikan oleh Harvard Medical School


Mengapa APPLE CIDER digalakkan utk dicampur dlm SD2 semasa tempoh berdiet?

Apakah kebaikan dan fungsi apple cider?

1. Merangsang pemecahan lemak
2. Melancarkan perjalanan darah
3. Menguatkan tenaga dalaman

4. Meningkatkan kecergasan, daya ingatan, emosi, kreativiti, hafalan dan kepintaran anak-anak
5. Melawaskan usus besar dan kecil
6. Juga berfungsi sebagai: Anti-alergik, Anti-septik, Anti-anemia, Anti-ulcer
7. Masalah kulit seperti jerawat
8. Menghalang penyerapan atau timbunan lemak
9. Meningkatkan metabolisme di bahagian tubuh tertentu
10. Menyingkirkan air berlebihan dan bahan buangan (Pemparitan Limfatik)
11. Melembapkan dan mengencangkan kulit
12. Mencegah dan mengawal selulit
13. Melangsingkan bonggol lemak yang tidak perlu terutama di bhgn perut, tepi dan belakang
     lengan, pinggul dan peha

14. Meredakan sakit dan sengal sendi
15. Menurunkan risiko masalah jantung dan barah
16. Mengandungi anti-oksidan yang menjaga kesihatan jantung dan pengelak barah
17. Meningkatkan kesihatan membran paru-paru
18. Meningkatkan kesihatan tulang dgn menambah bahan kimis (boron) padas mineral tulang
19. Membantu kesihatan sistem kardiovaskular dgn mengekalkan tahap kolesterol darah
20. Membantu mengekalkan berat badan yang ideal
21. Menghilangkan stress dan membantu tidur yang nyenyak, dan sebagainya.
     Apple Cider digunakan sejak 400BC oleh Hippocrates (bapa perubatan moden) sebagai tonik
     tenaga dan penyembuh.

CARI JENAMA TERBAIK SEPERTI DI ATAS ~ BRAGG.
HARGA DARI RM12 - RM20 LEBIH IKUT SAIZ BOTOL...BOLEH DIDAPATI DI SUPERMARKET (CTH GIANT, CARREFOUR ETC) & FARMASI. KALO DI SUPERMARKET, CARI DI SECTION KICAP, CUKA, SOS SUME TUH..KALO KT JUSCO, CARIK SECTION ORGANIC FOOD..MMG ADA
CARA MINUM:
- Campur 1 sudu besar @ 2 sudu kecik ACV dlm shake SD2 anda, 2-3x sehari..ATAU
- Campur dlm segelas @ 1/2 gelas air putih (sejuk @ biasa) & terus minum. JANGAN ambik terus dari sudu!ATAU
- Campur dlm segelas air putih + sesudu madu (untuk yg tidak berdiet boleh amik madu)



PETUA & TIPS Minum SD II Agar BERKESAN
(1) - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II ke dalam 250 ml air sejuk atau air biasa. Shake   
        supaya sebati. Anda perlu minum 4 kali sehari iaitu pagi, tengah hari, malam dan sebelum    
        tidur. Pastikan cukup 4 kali sehari. Jangan la gatal-gatal nak jimat. kalau berjimat berat akan  
        turun sikit je, rugi je diet anda. Ikut sukatan yang ditetapkan kat tin tu.

(2) - Ja
ngan
        makan makanan berKARBOHIDRAT, berLEMAK dan berGULA.

(3) - Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran (sayuran tidak berubi)   

        .Pastikan anda makan apabila waktu makan. Jangan berlapar kerana bila anda lapar  

        penurunan berat akan menjadi perlahan. SD2 bukan meal replacement tetapi meal   

        supplement. Anda boleh makan PROTEIN seperti AYAM, IKAN, DAGING, TELUR, SEA FOOD. 

        Masak apa pun tak kisah dan banyak mana pun tak kisah.

(4) - Pastikan anda minum air cukup 2 liter sehari. Lebih adalah lebih baik.

(5) - WAJIB TAHU Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani 

        program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam   

        program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 - 35 gram 

        sahaja untuk sehari.

(6) - Jika anda inginkan penurunan berat badan yang lebih anda boleh amalkan minumgreen tea 

        tanpa gula atau apple cider (diambil 1 sudu sehari waktu makan tengah hari). Jika anda 

        dapat amalkan senaman adalah lebih baik.




   

Cara Pengambilan ALSD II Agar BERKESAN

(1) - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II ke dalam 250 ml air sejuk atau air biasa. Shake supaya sebati. Anda perlu minum 4 kali sehari iaitu pagi, tengah
hari, malam dan sebelum tidur. Pastikan cukup 4 kali sehari. Jangan la gatal-gatal nak jimat. kalau berjimat berat akan turun sikit je, rugi je diet anda. Ikut sukatan yang ditetapkan kat tin tu.

(2) - Jangan makan makanan berKARBOHIDRAT, berLEMAK dan berGULA.

(3) - Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran (sayuran tidak berubi) .Pastikan anda makan apabila waktu makan. Jangan berlapar kerana bila anda lapar penurunan berat akan menjadi perlahan. SD2 bukan meal replacement tetapi meal supplement. Anda boleh makan PROTEIN seperti AYAM, IKAN, DAGING, TELUR, SEA FOOD. Masak apa pun tak kisah dan banyak mana pun tak kisah.

(4) - Pastikan anda minum air cukup 2 liter sehari. Lebih adalah lebih baik.

(5) - WAJIB TAHU Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 - 35 gram sahaja untuk sehari.

(6) - Jika anda inginkan penurunan berat badan yang lebih anda boleh amalkan minumgreen tea tanpa gula atau apple cider (diambil 1 sudu sehari waktu makan tengah hari). Jika anda dapat amalkan senaman adalah lebih baik

No comments:

Post a Comment

Setiap Komen Amatlah Bermakna. Jadi Jangan Segan2 Tinggalkan Komen Anda Disini Ya..