Followers

Friday, 14 December 2012

ALPHA LIPID SD2 | KENAPA CEPAT KURUS??

-->

Apa itu Slim Diet 2 (SD2) ?adalah satu produk penurunan berat badan berasaskan soya protein isolate yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya diperkaya dengan asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral. SD2 juga bukanlah “meal replacement” dimana kita perlu berlapar tetapi “meal supplement” dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda.
Ramai dikalangan kita ada masalah mcm ni cuma kekadang terlalu ego tuk admit.. so nak menyedapkan hati... ' x kisahla kalau aku gemuk ke gendut ke, janji suami aku sayang'... 'alaa dah bini aku masak , kang x makan sayang'.... ehem ehem.. x

kisah kalau nak makan cuba control sikt... penyakit ni bukan datg sekarang ... dia datang 5/10 tahun akan datang'..semua berpunca bila berlebihan lemak...bg yg dah berkahwin anda tahu dimana 'gangguannya'..org kurus pun bole kene heart attack apetah lg yg berbadan bulat..

so buang dulu lemak2 lebih yg ada kemudian bila dah dapat berat ideal kawal pemakanan anda.. 



--------------------------------------------------------------------

-

KENAPA KENAPA KENAPA???

Kenapa dgn ALPHA LIPID SD2 kita cepat kurus..??!

kerna, pembakaran lemak berlaku secara semula jadi.. Semula jadi cam nee?..secara umumnya tubuh mnghasilkan tenga dgn 2 cara :
1. Melalui karbohidrat yg kita makan
2. melalui tenaga yg disimpan..

Kalau kita makan karbohidrat..kadar insulin akan tinggi. Pningkatam gula dlm darah oni akan menyebabln kita mudah dpt kencing manis..dan b
ila ada kencing manis..con...firm penyakit1 lain follow mcm darah tinggi dn lain..

So..kita nk tukar proses pembakaran lemak dr karbo ni..kita kena kurangkan karbo atau jgn amik karbo buat sementara waktu ni..

Bila kita x amik karbo..badan tidak dibekalkan dgn tenaga..karbo ni kalau masuk dlm badan dia kan bertukar kepada glokose Glokose ni lah tenaga dan juga fruktose.. Fruktose adalah sejenia tenaga dr buah2.. Itu sebabnya dlm masa amik sd2 no..kita x leh amik karbo dan buah2an..

Apabila tiada glokese dan fruktose..badan x dpt tenaga so tubuh akan memberi signal kepada otak utk membuat pembakaran semula jadi dengan membakar tenaga yg disimpan..tenaga yg disimpan dikenali sebagai LEMAK

Nasi.mee.bihun.roti.pasta.manisan.bijirin buahan adalah kumpulan makanan yg menghasilkan glokose apabila dimakan.. Bila ada glokose ni..insulin akan tinggi..nk rendahkan kadar insulin ni. mesti stop semua karbo

Diet ngan alsd2. .tuan2 puan 2 x perlu risau pasal menggigil sebab x makan nasi. X akan ada kesan menggigil bila x makan nasi malah akan rasa bertenaga apabila lemak2 yg disimpan td ditukarkan kpd tenaga..

Apa itu Slim Diet 2 (SD2) ?adalah satu produk penurunan berat badan berasaskan soya protein isolate yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya diperkaya dengan asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral. SD2 juga bukanlah “meal replacement
” dimana kita perlu berlapar tetapi “meal supplement” dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda. 


Apa bila tenaga yg disimpan sebagai lemak td dibakar dn terbakar..proses pembakaran lemak ini dikenali sebagai KETOSIS..

Itu sebabnya kita perlu buat ujian air kencing..sebab pembakaran lemak semula jadi akan menghasilkan ketone..dan ketone ni boleh dikesan melalui air kencing



Apa itu Slim Diet 2 (SD2) ?adalah satu produk penurunan berat badan berasaskan soya protein isolate yang terpilih dan bergred tinggi, serat soya diperkaya dengan asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral. SD2 juga bukanlah “meal replacement” dimana kita perlu berlapar tetapi “meal supplent” dimana anda perlu makan tanpa meninggalkan rutin harian anda.HUBUNGI 0192172162.





HUBUNGI TALIAN 0192172162

ATAU 

EMAIL KE azhani_sn@yahoo.com








No comments:

Post a Comment

Setiap Komen Amatlah Bermakna. Jadi Jangan Segan2 Tinggalkan Komen Anda Disini Ya..